Yangın Merdiveni Kapısı İstanbul

Wiki Article

Binalarda mukannen standartlarda mevzi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın çıkış kapısı kanatlarımızda bir adedi balçık menteşe ötekisi yaylı menteşe başlamak üzere dü sayı ” muzlim” menteşemiz mevcuttur.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler çekmece önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Açılıp - kapanma fiillevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu hesap denetleme edilmelidir. 

Contaları Kontrol Edin: Bapnın veya çerçevenin etrafındaki şineşeli contaları denetçi edin. Hasar izi olmadan oturaklı olduklarından sakıncasız olmalısınız.

İstemsiz olaylar muhalifsında paniklemeden boşaltma edilmesine aracı değer. Yangın merdivenleri kullanılacak mekâna bakılırsa dâhilen ve dışarıdan monte edilmektedir.

Yangın kapıları insanların ve hayvanların meskenlerden hariçarı çıkmasını ve elan az yaman solumasını sağlamlar. Yangın Kapısı İnsanlar tütün solumayı önemsiz kabil görebilir oysaki yangınlardan en çok can kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura ilgi edilmelidir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bu salık basitleştirilmiştir ve yalnızca genel gayelidır. Şüpheniz varsa, her dönem bapnın belgelerine çıbanvurmalısınız ve rastgele bir endişeniz var ise, yangın kapısını denetlemek midein salahiyetli bir kişiye Yangın Çıkış Kapısı sarrafiyevurmanızı öneririz.

Bütün yangın kasası ve kanatları etkili kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya sorunleri nedeniyle kapılar beis görmez.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme sayısı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak bapnın kolaylıkla açılması karınin kullanılır. Yangın Kapısı Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Report this wiki page